Rezumat: târgurile de design din luna ianuarie

Heimtextil. Sarah May.
Heimtextil. Coletiva by Mauricio Arruda.
Formex. Nordic Eat.
Formex. Nordic Motion.
North Modern Fair. Aveva.
North Modern Fair. Genbyg Design.
IMM Köln
IMM Köln. Pure Talents Contest.
Toronto Interior Design Show. Lightmaker Studio.
Toronto Interior Design Show. Gus + stylegarage.
Maison&Objet. Make "Human Made" Elizabeth Leriche.
Maison&Objet. Irina Neacșu - colecția Cer.

De ani buni de zile, luna ianuarie este marcată de o serie de târguri dedicate designului și arhitecturii, pe care le-am adunat într-un rezumat, iar, la final, designerul Irina Neacșu ne-a povestit cum a fost la Maison&Objet.

Heimtextil (14 – 17 ianuarie, Frankfurt) – peste 68.000 de vizitatori, 2750 de producători din 68 de țări și-au dat întâlnire la cel mai mare eveniment din această perioadă dedicat materialelor textile.

Formex (14 – 17 ianuarie, Stockholm) – este cel mai mare târg dedicat designului nordic și cuprinde secțiuni precum obiecte de mobilier și textile, cadouri, dar și mâncare.

North Modern Fair (18 – 20 ianuarie, Copenhaga) – un eveniment inspirat de orașul Copenhaga ca destinație culturală de top, North Modern Fair a adus împreună cele mai importante branduri ale designului scandinav.

IMM Köln (19 – 25 ianuarie, Köln) – un alt eveniment cu tradiție (prima ediție a avut loc în 1949) ce are în centru marii și micii producători internaționali de mobilier.

Toronto Interior Design Show (22 – 25 ianuarie, Toronto) – începând cu ianuarie 1999, scena designului canadian este marcată de acest târg care s-a impus de-a lungul timpului și a creat un loc de întâlnire pentru arhitecți, designeri, profesioniști sau pentru cei interesați de domeniu.

Maison&Objet (23 – 27 ianuarie, Paris) – aniversează în acest an 20 de ani de când și-a propus să facă din Paris capitala internațională a designului (pentru câteva zile). Și noi avem aici participanți constanți, Irina Neacșu sau Mihaela Damian sunt două nume de care francezii nu sunt străini.

“Ediția din iarnă Maison&Objet a fost dedicată cu precădere mobilierului, față de luna septembrie când târgul este focusat pe decorațiuni și amenajări.

Tendințele din zona rezidențială sunt transmise de “playerii” mari precum olandezii de la Eichholtz, Van Roon, sau Spiegl, care au venit cu un stil glam nebănuit, în timp ce francezii au mizat pe rozul anunțat încă din toamnă. Totodată, acum am văzut și mult inox sau metal auriu, plușuri, catifele negre și gri, contrastul recurent alb-negru, precum și accente de verde crud.

Și da, Parisul resimte panica din urma atacurilor teroriste, cei de aici povesteau că impactul întâmplărilor recente este la un nivel personal, greu de înțeles dincolo de Franța.

Maison&Objet rămâne un show incredibil, unde e greu de trasat o tendință comună, însa e fantastic de observat diversitatea de stiluri, materiale, tehnici și viziuni estetice.(Irina Neacșu – TheCraftLab)”

27 Ianuarie 2015 | DeDesign.tv