Prima cutie de cafea, sub semnătura unui designer român

Andrei Măceșanu

Andrei Măceșanu, student în anul I la secția de Design Grafic din cadrul UNArte, este primul român care decorează o cutie de cafea illy.

Cum a ajuns aici

Proiectul Design the illy can, demarat în luna octombrie, anul trecut și realizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte București a avut drept scop încurajarea tinerilor artiști români, dar și găsirea unei lucrări care să ilustreze următoarele 20.000 de cutii de cafea.

Despre lucrare

Proiectul a adunat peste 150 de lucrări participante, însă doar una a fost cea câștigătoare. Lucrarea lui Andrei Măceșanu este o reinterpretare digitală a unei schițe de mână cu oameni care interacționează și socializează ca temă centrală.

Colaborări cu artiști

illy a colaborat de-a lungul timpului cu artiști (Marina Abramovic, Michelangelo Pistoletto, Jannis Kounellis, Daniel Buren) și este o prezență constantă la evenimente din zona artei, cum ar fi Bienala de la Veneția, Armory Show (New York), Frieze (London), ARCO Madrid.

Expoziția DESIGN THE ILLY CAN va fi itinerantă în Iași, Timișoara și Brașov, iar până pe 24 mai o puteți vedea în spațiul PostModernism Museum din complexul Swan Technology Park, Bucureși.

30 Aprilie 2015 | DeDesign.tv