Prima colecție de produse pentru încărcare wireless de la IKEA

Compania IKEA lansează primele produse din colecția pentru încărcare wireless pentru telefoane și tablete în cadrul Mobile World Congress.

Noua soluție de transformare a noptierelor, lămpilor și birourilor în hot-spot-uri de încărcare va fi disponibilă în America de Nord și Europa, inclusiv în magazinul IKEA din România, începând cu aprilie 2015.

Colecția pentru încărcare wireless face parte din Home Smart, o nouă direcție în dezvoltarea gamei prin care compania își propune să găsească soluții inovatoare pentru o viață de zi cu zi mai bună acasă.

Aceasta folosește o tehnologie nouă, accesibilă și răspunde nevoii consumatorilor de a avea acces la soluții de încărcare mai flexibile acasă sau la muncă.

„Din cercetări și vizitele pe care le-am făcut în casele consumatorilor am aflat că oamenilor nu le plac cablurile încurcate prin casă. Se tem să nu piardă încărcătoarele și să rămână fără baterie. Noua noastră soluție, care integrează încărcătoarele wireless în piesele de mobilier, face încărcarea telefoanelor și tabletelor mai simplă”, spune Jeanette Skjelmose, Business Area Manager Lighting and Wireless Charging.

Tehnologia folosește standardul global de certificare Qi. Astfel, produsele IKEA primesc o certificare din partea unei terțe părți pentru încărcarea wireless.

Noua colecție transformă noptierele, lămpile și birourile în spații de încărcare pentru tablete și telefoane. Printre designerii care au lucrat la această colecție se numără și David Wahl, un cunoscut designer de produs suedez.

7 Februarie 2015 | DeDesign.tv