O studentă din Timișoara, printre cei 35 de semifinaliști ai Design Lab 2015

Electrolux a anunțat cei 35 de semifinaliști ai competiției internaționale Design Lab 2015. Cinci dintre proiectele înscrise în top 100 s-au calificat cu ajutorul votului public, iar celelalte 30 au fost selectate de către experții Electrolux.

Toate conceptele sunt acum disponibile pe website-ul competiției, www.electroluxdesignlab.com.

În 2015 – la a 13-a ediție – tema competiției este „Healthy Happy Kids”, iar juriul caută să vadă idei inovatoare pentru produse, accesorii, consumabile și servicii în trei zone de interes: Gătit, Îngrijirea Textilelor și Purificarea Aerului.

YoYoAir – Proiectul finalist al Adelinei Tripon

Proiectul Adelinei Tripon, studenta la Universitatea de Vest din Timișoara, se numește YoYoAir. Acesta este un purificator de aer alimentat cu energie solară, ce poate fi folosit atât precum o jucărie YoYo, timp în care se încarcă, dar și drept purificator de aer capabil să identifice zonele cu mirosuri neplăcute și să le elimine.

Etapa următoare

În funcție de dezvoltarea conceptelor pentru etapa următoare, 6 finaliști vor fi aleși de către expertii Electrolux. Aceștia vor fi anunțați pe www.electroluxdesignlab.com pe 15 septembrie.

Despre Electrolux Design Lab 2015

Electrolux Design Lab își propune să stimuleze și să implice la nivel global studenții la design printr-o invitație la a prezenta ideile lor pentru viitorul mediilor casnice. Premiul 1 al competiței constă în 10.000 EUR și un stagiu de practică de șase luni, plătit, la un centru de design Electrolux. Jumătate dintre câștigătorii acestui premiu din anii trecuți au continuat să lucreze pentru Electrolux la sfârșitul acestui stagiu de practică. Premiul al doilea are o valoare de 6.000 EUR, iar cel de-al treilea de 4.000 EUR. De asemenea, va fi acordat și premiul People’s Choice, în valoare de 2.000 EUR. Acesta va fi oferit proiectului care a primit cele mai multe voturi online.

Participanții trebuie să-și dezvolte conceptele pe parcursul competiției, să posteze și să distribuie informații noi și să țină un jurnal al evoluției lor folosind platforma de blog a competiției. Ei primesc feedback de la experții Electrolux în desfășurarea procesului de selecție.

Câștigătorul competiției va fi ales în octombrie 2015 de către un juriu de designeri recunoscuți la nivel internațional.

8 Iunie 2015 | DeDesign.tv