O săptămână la Riga: Parunasim Kafe’teeka

Nu puteam să părăsim Riga fără să vă arătăm și interiorul unui bar. E adevărat, letonii știu să își protejeze patrimoniul cultural, dar nu par așa de înnebuniți după designul de interior în forma în care ne-au obișnuit pe noi, în ultima vreme, barurile și restaurantele din România .

Străzile înguste din centrul vechi al orașului ne-au dus către Parunasim, cea mai romantică cafenea din Riga, așa cum se prezintă pe Trip Advisor. Era ca și cum ne-am fi întors în timp, pe vremea când patronii de baruri și cafenele de la noi le umpleau personal cu mobilă, lămpițe, tablouri și alte nimicuri, doar pentru că ei nu auziseră până atunci că less is more și nu urmăreau siteuri #dedesign care să-i convingă că se poate și altfel.

Edgars Ludans, proprietarul de aici, ne-a spus că a adunat mobila de pe la anticariate și că a făcut interiorul după gustul lui. Mixul ăsta de kitsch-uri cu vechituri ne-a plăcut și am tot venit aici. Și nu doar asta, atmosfera, oamenii și mâncare au fost mai prietenoase cu noi ca oriunde în Riga.

Dacă ajungeți la Riga, este musai să căutați Parunasim Kafe’teeka. Adresa este: Maza Pils Iela 4, iar pe facebook îl găsiți aici.

7 Mai 2015 | DeDesign.tv