Locuind împreună. 6 blocuri de ADN BA

Foto: Vlad Bâscă

Aula Magna a BCU s-a dovedit neîncăpătoare la ultimul eveniment Zeppelin – lansarea albumului „Locuind împreună. 6 blocuri de ADN BA / Dwelling together”: peste 200 de pagini cu imagini, desene, date, diagrame și analize (pentru că, da, negocierea metrilor pătrați e o problemă dar și o resursă de arhitectură), texte critice serioase și discuții cu autorii.

În plus, o secțiune consistentă de interviuri cu locuitorii acestor blocuri. Ce se întâmplă cu proiectele după ce sunt livrate? Cum sunt ele percepute, trăite și transformate? Ce zic beneficiarii despre visele de arhitect și despre visele lor, cum judecă și ce își doresc de la arhitectura locuinței în România?

Ne plimbăm prin București, vizităm șase locuri pline de viață, design si poezie. Discutăm despre soluții inteligente, spațiu, lumină, materiale, amenajări și detalii, grădini ascunse sau plutind deasupra orașului, despre a fi acasă și despre locuri de stat cu vecinii.

Blocurile proiectate de biroul ADN BA pe străzile Dogarilor, Măicănești, Petru Rareș, Mora, Aaron Florian și Occidentului sunt inserții metropolitane și locuri ce par familiare; inovează și duc mai departe o cultură a locuirii; celebrează expresia personală și oferă un loc pentru construirea de comunități. Proiecte premiate sau complet inedite sunt descrise în profunzime, și nu doar din punct de vedere arhitectural. Aceasta este și o carte despre oameni, iar aceștia ne povestesc despre casele lor și felul în care le locuiesc.

6 povești despre 6 blocuri cu asociaţie, administrator, grădină, casa scării, scări care coboară şi scări ce urcă, poştaş, vecinătate, vertical şi orizontal, palier, balcon, mutare, instalare, instalaţii, celălalt, densitate, aglomerare, apă caldă, încălzire centrală, confort, acasă, re-înrădăcinare. Chiar şi inundaţii.

Albumul e disponibil în Librăriile Cărturești și Librăriile Humanitas din București și din țară.

De asemenea, poate fi comandat online pe site-ul Zeppelin – aici.

11 Decembrie 2014 | DeDesign.tv