Geneva: 7 modele auto de design

Koenigsegg Regera, mașina suedeză produsă într-o serie limitată de doar 80 de bucăți.
Audi R8
Bentley EXP 10 Speed 6
Ferrari 488 GTB
Volkswagen Sport Coupé Concept GTE
BMW X6 M
Rolls-Royce Ghost

Costi Bacheș, contributor Forbes România, a luat pulsul Salonului Auto de la Geneva și vă prezintă un top personal cu cele mai noi modele auto #dedesign. Făcând referire la acest aspect, presa internațională a găsit un termen comun ce rezumă perfect noile forme și dotări ale mașinilor: clever design.

În fiecare primăvară, industria auto se strânge în capitala europeană a tuturor averilor pentru o demonstrație de imaginație. Cine ajunge până pe 15 martie în Elveția, are ocazia să vadă un salon automobilistic mai colorat decât a fost vreodată.

Începând cu supermodele al căror preț trece de pragul de un milion de euro și până la producătorii adresați “maselor”, nimeni nu își permite să se afișeze în negru sau alb. Chiar dacă cea mai cumpărată culoare din lume rămâne griul, există o șansă ca viitorul să transforme atmosfera sumbră a străzilor în adevărate grădini înflorite.

Tot ca într-o grădină se vrea și aerul proaspăt din jurul unui domeniu care, cel puțin pentru moment, rămâne unul dintre principalii responsabili cu poluarea din orașe. Electricitatea face casă bună cu benzina și motorina, soluțiile hibride fiind noua alternativă de propulsie la aproape toate mărcile.

Există deja în producția de serie zeci de mașini născute în zodia ECO dar, și mai important, altele continuă să se lanseze în timp ce urmăriți aceste rânduri. Iar unele sunt 100% electrice!

Din punctul meu de vedere, viitorul se va alimenta exclusiv de la prize, iar mașinile copiilor noștri se vor clasifica doar în funcție de cantitatea de emoție pe care sunt în stare să o livreze.

Foto & text: Costi Bacheș.

6 Martie 2015 | DeDesign.tv