Forța, Lumea și Papesa de Viviana Druga

Timp de doi ani, artista Viviana Druga a lucrat în atelierul ei din Berlin, alături de designerul Tata Christiane, la un set de cărți de tarot ce reprezintă versiunea personală a tarotului de Marseille, (cel mai vechi tarot cunoscut).

Tarotul de secol XV, materiale high tech, precum și mijloacele contemporane de design grafic se întâlnesc în demersul Vivianei care nu s-a oprit doar la realizarea unor cărți.

În contextul actual al Atelierului 35 (cu un viitor incert, despre care s-a mai scris), Viviana a fost întrebată care este destinul acestui spațiu cultural, iar cărțile revelate au fost Forța, Lumea și Papesa. Exact în această ordine. Astfel, pe 20 decembrie, la Atelier 35, artista a avut 15 citiri performative în care a interpretat și a comentat cărțile pentru cei care s-au programat.

Pachetele de cărți costă 25 de euro, iar printurile mari (110 x 55 cm), 500 lei, în timp ce ediția de dimensiuni mai mici costă 300 de lei. Pentru mai multe detalii, dar și dacă vreți să fiți la curent cu proiectele Vivianei, intrați pe siteul ei.

Curioși, am tras și noi o carte pentru DeDesign.tv: Justiția (că tot e pe val).

22 Decembrie 2014 | DeDesign.tv