Doi români au câștigat concursul de arhitectură The Unbelievable Challenge

 

Proiectul “Nothing is impossible”, prezentat de arhitecții români Alexandru Oprița și Laurențiu Constantin, a fost ales câștigător în cadrul concursului de idei arhitecturale The Unbelievable Challenge, organizat de Ruukki.

Cei doi mari câștigători vor primi un stagiu plătit integral, timp de zece săptămâni, în renumita companie de arhitectură și design Snøhetta din Oslo (Norvegia). Valoarea estimată a stagiului este de 25.000 euro, la care se adaugă un premiu în numerar în valoare de 1000 euro.

Lansată pentru tinerii arhitecți și designeri din întreaga lume, în primăvara anului 2014, competiția The Unbelievable Challenge s-a desfășurat în perioada septembrie – noiembrie 2014.
Provocarea a constat în elaborarea unei soluții arhitecturale unice și creative pentru noul centru logistic al lui Moș Crăciun. Cerințele impuneau ca proiectul să fie extrem de funcțional, să demonstreze valori arhitecturale de înaltă clasă și să contribuie la formarea peisajului urbanistic.

În același timp, clădirea trebuia să ofere vizitatorilor o experiență de neuitat, să fie o solutie durabilă și eficientă din punct de vedere energetic, adaptată la condițiile exigente din Perävainio, zonă din orașul Oulu (Finlanda) și, nu în ultimul rând, să ridice la cel mai înalt nivel beneficiile sistemelor și produselor metalice Ruukki, ca parte integrantă din proiect.

La concurs au participat 243 de echipe, din 59 de țări, România fiind printre țările cu cei mai mulți participanți. Juriul, format din experți internaționali de top în arhitectură și design, a ales în luna decembrie șase finaliști, proiectul ”Nothing is impossible” fiind desemnat marele câștigător.

28 Decembrie 2014 | DeDesign.tv