Echipa Dizainăr la iSaloni, primele impresii

Standul de anul trecut. Foto: Dizainăr.

Este al doilea an în care membrii echipei Dizainăr participă la iSaloni Târgul Internațional de Mobilă de la Milano (14 – 19 aprilie 2015), eveniment de unde ne-au transmis primele impresii.

Câteva cifre

  • În primele două zile de târg, standul Dizainăr a avut nu mai puțin de 2000 de vizitatori curioși să vadă cum arată designul românesc, iar echipa a reușit să stea de vorbă cu aproximativ 500 dintre aceștia.
  • Proprietarii de restaurante sau de magazine și-au exprimat deja dorința de a achiziționa 300 de corpuri de iluminat sau scaune realizate de designerii români.
  • În jur de 15 sunt produsele românești cele mai căutate de cumpărători din Anglia, Germania, SUA, India, China sau Japonia.
  • Mai puțin de doi ani i-a luat echipei Dizainăr să ajungă acolo unde și-a dorit de la început: la comenzi medii și mari de la jucători globali.

Ce este de câștigat din prezența românească la iSaloni

Designul românesc este dorit și apreciat de cumpărători internaționali care au și putere mare de cumpărare.

Ce ai de făcut dacă ești designer

  • Pregătește-ți facilitățile de producție: furnizorii, producătorii și distribuitorii necesari producției în serie mică/medie (100 – 500 buc.).
  • Colaborează cu constant cu echipa Dizainăr care îți poate asigura acces către piața externă, sprijin pentru un business în domeniul designului.

Invitație pentru la anul

Echipa Dizainăr lansează încă de pe acum invitația către designerii români de a se pregăti cu produse noi pentru iSaloni 2016.

“Comptetiția în industria mobilei este foarte mare, dar după aceste două zile de târg ne-am dat seama că românii au un mare avantaj ce îi face competitivi la orice nivel: versatilitatea combinată cu adaptabilitatea, calități specifice românului care nu are la îndemână resurse din belșug.”

17 Aprilie 2015 | DeDesign.tv