Diana Ionescu Make-up Studio aduce un suflu nou în industria frumuseții

Nu se poate să nu îți fi trecut prin fața ochilor un machiaj realizat de Diana Ionescu. De doi ani, aceasta este make-up trainer, iar, mai nou are un spațiu absolut minunat unde își ține cursurile de machiaj și despre care ne-a povestit pe larg mai jos.

Diana Ionescu Make-up Studio: a fost lansat la finalul lui 2014 sub forma celui mai progresiv program de instruire din industria beauty, prin intermediul căruia mi-am propus să reinventez total experiența cursurilor profesionale de make-up, adresându-mă unui public din ce în ce mai informat, aflat în continuă căutare de surse de inspirație și de creativitate, pentru care este esențială updatarea constantă a skill-urilor și a tehnicilor de lucru.

Spațiul este destinat școlii de machiaj și studio-ului foto, care să îmi poarte semnătura și să pună în evidență brandul personal – DIANA IONESCU.

Proiectul: Proiectul de design interior expune elemente retro ale anilor ’60, îmbinate cu designul industrial și cu un mic accent autentic românesc (covorul lucrat manual chiar de bunica mea).

Acesta este semnat de Iulian Mosu & Diana Ionescu. Atât eu, cât și Iulian suntem arhitecți. Pasiunea mea m-a făcut ca între timp să mă îndrept exclusiv spre zona artistică a machiajului profesional, dar Iulian a continuat cu practica de arhitectură, design de interior și de produs.

Cea mai mare provocare: Căutarea unui mod alternativ (care să și funcționeze) de dispunere și utilizare a elementelor necesare unui studio de machiaj și fotografie – a luminilor, oglinzilor și stațiilor de lucru.

Mobilierul: Pune accentul pe simplitate și funcţionalitate, dar în același timp acordând o mare atenţie liniei obiectelor și esteticii lor. Efectul: un echilibru între jocul de lumină artificială și naturală, suprafețele lucioase și mate, reflecții, coloristică, libertatea de mișcare în timpul cursurilor în care participanții exersează lucrând cu modele săptămânal.

Fiecare stație de lucru are prin design două blaturi – cel superior pentru produsele de machiaj și cel inferior pentru depozitarea obiectelor personale (telefoane, agende, etc.).

Spațiul a fost gândit în așa fel încât să permită colaborarea mai multor echipe de creație ce se intersectează constant în cadrul cursurilor mele: make-up artiști, fotografi, modele, hairstiliști.

De unde nevoia unui astfel de spațiu: Sunt make-up trainer de doi ani, pe parcursul cărora am simțit din ce în ce mai mult nevoia unui spațiu personalizat, care să mă reprezinte în fiecare detaliu. Machiajul este o artă vizuală prin definiție, iar atmosfera este extrem de importantă când exersezi.

Program, prețuri, alte detalii: Diana Ionescu Make-up Studio.

5 Februarie 2015 | DeDesign.tv