Design emoțional cu BMW i8

Cu ocazia aniversării a 20 de ani de la deschiderea primei reprezentanțe oficiale BMW în țară, în 1994, modelul BMW i8 a fost prezentat în avanpremieră publicului din România.

Ateneul Român a găzduit peste 700 de invitaţi, reprezentanţi ai Casei Regale a României, ambasadori, personalităţi ale vieţii politice, culturale şi mediului de afaceri, jurnalişti, pasionaţi ai mărcii BMW, reunite pentru a sărbători prezenţa în România, timp de două decenii, a celei mai de succes mărci de automobile premium din lume.

BMW i8, pentru prima dată în România

Automobile Bavaria a prezentat în premieră în Romania, noul BMW i8, unul dintre cele mai spectaculoase automobile create vreodată de BMW. Tehnologia inovatoare a şasiului garantează performanţe de maşină sport cu un consum conform ciclului UE de testare de numai 2,1 litri per 100 km. Pentru atingerea acestor performanţe, BMW i8 foloseşte un sistem de propulsie plug-in hybrid care dispune de două motoare electrice, un propulsor pe benzină de 1,5 litri şi 170 kW/231 CP şi două cutii de viteză pentru o acceleraţie 0 – 100 km/h de numai 4,4 secunde. Coordonat electronic, sistemul de propulsie poate asigura propulsia, tracţiunea faţă sau tracţiunea integrală, în funcţie de situaţie.

 

“Design emoţional se referă la un design care creează emoţie, impresionează. BMW i8, din punct de vedere tehnologic, este un automobil deosebit de avansat şi rezultatul este unul spectaculos: performanţe de automobil sport şi consum şi emisii de maşină de oraş. Designul trebuie să comunice, să scoată în evidenţă tehnologia din spatele BMW i8. Uşile-fluture, cu deschidere verticală, sunt unul din aspectele cele mai impresionante ale designului acestui automobil. Forma specială a caroseriei, cu canale aerodinamice integrate care sunt delimitate de stopurile LED, este un alt element vizual foarte puternic. Şi contribuie, totodată, la pachetul tehnologic remarcabil – BMW i8 este modelul sport cu cel mai bun coeficient aerodinamic din istorie.”

Alexandru Seremet, Corporate Communications Manager BMW Group Romania.

1 Decembrie 2014 | DeDesign.tv