Frudisiac – esența designului scandinav, în București

Frudisiac, cea mai nouă cafenea din București, este probabil singurul loc din oraș unde poți să înțelegi designul scandinav. Pe scurt, interiorul auster și foarte bine finisat este punctat de obiecte iconice, cu forme elegante și simple și mici accente de culoare.

Doar aici poți să savurezi Drop Coffee (Suedia) sau ceai NUTE Organic (Danemarca).

Birou de arhitectură: NANA – Not a Number Architects.

Adresa: intr. Bitolia 4. București.

Material selectat în finala Webstock 2015, categoria Best use of video in online

16 Septembrie 2015 | DeDesign.tv

10 obiecte de design contemporan ”DeltaCraft”

10 meșteșugari din Delta Dunării, alături de designerii Ana Botezatu, Ciprian Manda, Emese Pop și curatorii Marlene Stanciu și Mihai Sibianu au lucrat împreună realizând obiecte de design contemporan care vor fi expuse între 25.09.2015 – 4.10.2015 la Institutul Cultural din Viena în cadrul Vienna Design Week.

Un proiect Ecopolis și KrafMade finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României.

Sperăm să vedem expoziția cât mai curând și în București. 

14 Septembrie 2015 | DeDesign.tv

Grădina cu flori plutitoare de la Maison&Objet

În mod tradițional, începutul toamnei este marcat de Maison&Objet (Paris), unul dintre cele mai mari evenimente globale dedicate designului. Desfășurat între 4 – 8 septembrie 2015, M&O a celebrat 20 de ani de existență, timp în care s-a extins și în Asia (Singapore) sau în America (Miami).

Este greu de rezumat un eveniment atât de mare într-un singur articol, așa că de data aceasta am decis să vă prezentăm un singur proiect absolut spectaculos.

Grădina cu flori plutitoare (Floating Flower Garden) este o instalație alcătuită din 2300 de flori suspendate, cu rădăcinile în aer și care își schimbă forma pe măsură ce acestea cresc. Proiectul aparține echipei japoneze de la teamLab, care spune că Floating Flower Garden este de fapt o metaforă, o legătură subtilă care poate restabili relația vizitatorilor cu natura.

8 Septembrie 2015 | DeDesign.tv

Concurs DIY practic

În cadrul unui eveniment care a avut loc recent în magazinul Praktiker din Militari, finaliştii concursului ”DIY Practic” (organizat de Praktiker în parteneriat cu Breslo.ro) au pus în practică proiectele pentru care au fost selectați.

Concluzia? Tinerii de la noi sunt activi și creativi când vine vorba să creeze obiecte noi din materiale neconvenționale.

Produsele realizate de câștigători sunt expuse timp de o lună în magazinul Praktiker din Militari.

 

19 Iunie 2015 | DeDesign.tv

ROMANIAN DESIGN WEEK 2015: Vizitatorii

RDW 2015 se aproprie de final. Un scurt film de la vernisajul Expoziției Centrale de la Hanul Gabroveni (Str. Lipscani 84-90).

Soundtrack: Casetofoane – Rocky 5000 (Electro Magnetic)

23 Mai 2015 | DeDesign.tv

ROMANIAN DESIGN WEEK 2015: Curatorii

Romanian Design Week, evenimentul care adună sub același acoperiș designul românesc contemporan, va avea loc în acest an între 15 – 24 mai, la Hanul Gabroveni (Str. Lipscani 84-90). Expoziția centrală va cuprinde 150 de lucrări, în timp ce harta evenimentului va fi întregită de prima țară invitată, Olanda, dar și de spațiile colaterale (restaurante, galerii sau cafenele) ce au ca și numitor comun designul.
Curatorii din acest an, care s-au și ocupat de selecția lucrărilor, vă spun mai multe despre Romanian Design Week 2015.

11 Mai 2015 | DeDesign.tv

Case ciripite

Anul trecut, 12 dintre cei mai importanți arhitecți și designeri de la noi au luat parte la campania de strângere de fonduri pentru susținerea și implementarea cursului De-a Arhitectura în Orașul Meu în anul școlar 2014-2015.

Aceștia au fost provocați să realizeze o serie de căsuțe pentru păsări care au fost licitate de către parteneri, iar apoi, expuse la Galeria Galateca.

Din martie 2015, căsuțele #dedesign s-au mutat în Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universității București și vă așteaptă să le vizitați!

20 Aprilie 2015 | DeDesign.tv

Limited edition / Romanian design #2 Marsala

Este al doilea an în care designerii de la CID (Colaborare și Inovație în Design) Grup au organizat evenimentul Limited Edition / Romanian design. Acesta a avut două componente.Expoziția de la Galeria 15 Design – Hanul cu Tei a celebrat Marsala (culoarea anului desemnată de Pantone pentru 2015) prin intermediul câtorva produse realizate de designeri români.

Conferința desfășurată la UNArte  a avut-o ca invitat pe Ingrid Holacsek, Sales Manager Central & Eastern Europe – Pantone care le-a vorbit studenților despre trendurile de culoare din 2016 și cum le pot folosi în munca lor.

1 Aprilie 2015 | DeDesign.tv

Interviu cu Philippe Ramette

Până pe 11 aprilie 2015 la Galeria Centrul Artelor Vizuale-Multimedia București, din str. Biserica Enei, nr. 16 puteți vedea expoziția Cu sus-n jos, aparținând artistului de origine franceză Philippe Ramette.

Am discutat cu acesta despre sculptura invizibilă din fotografiile sale și obiectele pentru reflecție pe care le-a creat doar pentru a rămâne la stadiul de prototip.

20 Martie 2015 | DeDesign.tv

Tommy Forsgren – despre idei, schițe și noul X6

12 martie a marcat un nou episod din seria prezentărilor designerilor BMW Group la București. De data aceasta, în clădirea istorică a Halelor Carol, jurnaliștii au făcut cunoștință cu cele mai noi modele ale mărcii în România: BMW Seria 2 Cabriolet și BMW X6.

Tommy Forsgren, designer la BMW DesignWorks USA și cel care a semnat designul exterior al BMW X6, a fost invitat special.

Într-o sesiune live de desen, acesta a dezvăluit o parte din secretele procesului de design al noului X6.

16 Martie 2015 | DeDesign.tv

Cărturești Carusel

Miercuri, 11 februarie, pe strada Lipscani 55 din București a avut loc o recepție ce a marcat deschiderea celei mai noi librării Cărturești sau Cărturești Carusel, așa cum mai este numită.

“Ne-am structurat propunerea în jurul ideii de comunicare între vechi şi nou. Folosind un limbaj contemporan, am redus la minim elementele cromatice pentru a lăsa loc jocului de lumini şi umbre generat de luminatorul central. Forma sinuoasă şi diafană a supantelor generează dinamică şi adaugă ritmicităţii şi simetriei clădirii un caracter ludic, asemenenea unui carusel în mişcare.” au declarat reprezentanţii Square One.

Proiect de amenajare: Square One
Reabilitare: sub conducerea Arh. Georgeta Gabrea

12 Februarie 2015 | DeDesign.tv

M60 café

Am urmărit pas cu pas cum a luat naștere M60, cea mai nouă cafenea din București și locul unde deseori ne ținem ședințele de redacție.

Piesele de design și cele custom made, meniul bazat pe produse locale și mereu sezoniere, cafeaua de origine, muzica în surdină și lipsa fumului de țigară sunt elementele care i-au asigurat rapid popularitatea.

Adresa: Strada D. I. Mendeleev nr. 2

11 Februarie 2015 | DeDesign.tv

Eclectico Studio: Mur Blanc #1

Eclectico Studio este un showroom cu obiecte de design, un amestec de stiluri și epoci diferite, sau pur și simplu unul dintre cele mai frumoase spații din București. O data la trei luni, aici este invitat câte un designer care poate decora o cameră întreagă, folosindu-se de obiectele expuse și nu numai.

Primul designer invitat: Ana Lemnaru, care ne povestește într-un reportaj video, alături de Ștefan Cosma despre micile secrete care se ascund în spatele amenajării sale.

Toate obiectele din imagini sunt de vânzare și le găsești aici.

19 Decembrie 2014 | DeDesign.tv

Apartament Urban Spaces / Dogarilor

De ce ne place: confirmă faptul că poți să locuiești într-un bloc și să ai propria configurație a apartamentului, diferită de cea a vecinului.

Proiect: Urban Spaces, adică 63 de unități rezidențiale cu 50 de tipuri diferite de apartamente: duplexuri în configurații atipice, apartamente desfășurate pe trei etaje sau locuințe modulare.

Premii: Bienala Națională de Arhitectură 2014 – Arhitectura locuinței;      Shortlisted: World Architecture Festival   Nominalizat: European Union Prize  for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2015

Birou de proiectare: ADN Birou de Arhitectură.

15 Decembrie 2014 | DeDesign.tv

Intro: obiectele din jur sunt rezultatul alegerilor noastre

 

Pornim de la ideea că viața este o serie de alegeri. Obiectele pe care le adunăm în jurul nostru sunt și ele rezultatul unor astfel de alegeri.

Mulțumim The Institute și Eclectico Studio

9 Decembrie 2014 | DeDesign.tv