Ce-am mai citit #1

Cum se studiază viața urbană

Volumul bogat ilustrat, lansat în limba română de Igloo Media, propune în premieră o istorie a studiilor despre viața urbană, un domeniu nou, inițiat la mijlocul secolului XX, printre ai cărui deschizători de drum s-a aflat și Jan Gehl. Cartea poate fi comandată în avanpremieră pentru 26 de lei de aici și va fi disponibilă în librării la finalul lui mai.

Africa Drawn

Orașele africane se dezvoltă rapid. Prezentând diverse structuri urbane cu ajutorul desenelor, volumul este un proiect de cercetare ce înglobează 100 de orașe din Africa. Este un proiect de documentare fascinant și o sursă bogată de modele urbane ce servesc drept bază pentru viitoarele cercetări. Cartea se va lansa în august, însă o puteți precomanda de aici. Preț: 59,95$.

Igloo #160: Arhitectura spectacolului

Un număr care pune în discuție spațiile creative dedicate artelor spectacolului, transformate în veritabile centre culturale deschise către public. Veți vedea astfel de proiecte din Mexic, Franța, Brazilia, Teatrul Național din Bucureși sau două săli destinate manifestărilor culturale ale Școlii Populare de Arte din Cluj. Revista o puteți comanda online de aici sau o găsiți în librăriile Cărtureşti, Humanitas, Inmedio, Galeria Galateca, Dizainăr, standul igloo de la Plot&Coffee Shop. Preț: 15 lei.

11 Mai 2015 | DeDesign.tv