Au început înscrierile pentru programele De-a arhitectura, anul școlar 2015 – 2016

Curricula programului educaţional „De-a arhitectura în oraşul meu” a fost avizată de MEN (Ordin nr 4422 din 28.08.2014) – astfel, în orice școală din România aceasta poate fi predată ca și materie opțională, adresându-se elevilor din clasele I-IV.

Cum participați: Primul pas îi vizează pe învățătorii care doresc să facă acest opțional. Ei se pot înscrie aici (până pe 1 martie 2015), urmând ca în continuare să beneficieze de ajutorul unui arhitect voluntar, un curs de formare, dar și de materiale didactice gratuite.

Implementarea gratuită se face în 120 de clase, iar dacă școala voastră nu se regăsește între acestea, cursul va fi predat doar de cadrul didactic, ajutat de ghidul îndrumătorului disponibil gratuit pe site-ul www.de-a-arhitectura.ro.

Pentru școlile private: Costul unui program este de 4500 lei / an / clasă, alături de un arhitect îndrumător, materiale didactice şi de bricolaj, suport educaţional.

De-a arhitectura în oraşul meu: Se adresează elevilor din clasele a III-a şi a IV-a. Curricula pune la lucru creativitatea elevilor, spiritul lor critic, îi face mai atenţi la ce se întâmplă în oraşul lor şi îi ajută să descopere lumea arhitecturii.

De-a arhitectura mini: se adresează copiilor din clasele I şi a II-a şi doreşte să-i încurajeze pe micii şcolari să-şi construiască lumi fantastice şi personale, pe măsura imaginaţiei lor, pornind de la o poveste, lecţiile fiind în mare parte ateliere hands-on.

Fiecare an şcolar se finalizează, la disciplina educaţie de arhitectură şi mediu construit, cu o expoziţie de-a arhitectura cu proiectele elevilor.

28 Ianuarie 2015 | DeDesign.tv