Atelier Pinion

Pe bulevardul Dacia din București, la numărul 23, într-un gang, aproape de rondul de la Romană, dar departe de hărmălaia mașinilor, s-a deschis Atelier Pinion. Aici îți poți repara bicicleta, în timp ce stai la o cafea de vorbă cu alții ca tine despre ce modele de biciclete ați mai găsit pe olx sau la localniciii din Zărnești.

Bike Kitchen. Atelier Pinion a început acum un an ca un loc pentru reparații de biciclete. Doar că Alex, unul dintre inițiatorii proiectului, și-a dorit mai mult de atât, și-a dorit o comunitate în jurul acestui atelier. Așa a ajuns la conceptul unui bike kitchen, foarte popular și în afară.

Proiectul de amenajare. De proiectul de amenajare s-a ocupat arh. Alina Rizescu (de la Rizi design), urmărind ideile lui Alex pe care l-au inspirat alte locuri asemănătoare din Berlin sau din Londra. Alex avea o idee despre cum vrea să arate și a pornit amenajarea de la funcționalitate și limita de spațiu. Mobilierul a fost făcut pe comandă la ateliere de la noi, becurile ce alcătuiesc sistemul liniar de iluminat de deasupra barului sunt luate de la Hornbach, în timp ce lămpile sunt creații Alina Rizescu.

Când să vii aici. Seara este plin de lume, așa că noi îți recomandăm să îți alegi o dimineață cu soare. Cafeaua este single origin, adică la fel de bună ca în locurile deja celebre pentru cafea din București. Să nu îți uiți bicicleta, Nae mecanicul o să o pună la punct.

Contact: Facebook.

11 Martie 2015 | DeDesign.tv