Aceste proiecte de la noi îți deschid apetitul pentru mâncare și design

Proiect: Naan Food & Drink Studio. Echipa de arhitecți: Victor Grosu, Mihai Constantin, Iuliana Dincă de la Delta Studio. De ce ne place: linia amenajării este una modernă, cu accent pe materiale naturale (lemn, piatră, ceramică). Adresa: C.A.Rosetii, 26. București.
Proiect: Divan Express. Designer: Cristian Corvin. De ce ne place: kebaburile cu ingrediente exotice sunt absolut delicioase. Adresa: Str. Franceză, 46.
Proiect: FruFru. Designer de interior: Agnes Lukacs. De ce ne place: geometria, culorile tari și plantele vii se alătură perfect conceptului de mâncare sănătoasă promovat de FruFru. Adrese: Floreasca Business Park (Calea Floreasca 169 A) și S park (Bd. Tipografilor).
Proiect: Social 1. Arhitecți: Pick Two Studio. De ce ne place: s-au păstrat multe elemente specifice anilor 1980, când a fost construit spațiul în care se află acum restaurantul. Adresa: Bd. Unirii, 1, București.

Când vine vorba de spațiile publice, cel puțin în București și Cluj, asistăm la o dinamică nouă care schimbă percepții și deschide apetitul pentru formă și funcție, adică pentru design.

Aproape că nu trece lună în care să nu mai aflăm de o cafenea sau restaurant nou deschis ce poartă semnătura unui designer sau arhitect. Sunt noile spații publice care scot la iveală o altă personalitate a orașului și ghidează comportamentul locuitorilor spre un stil de viață mai apropiat de cel din vest.

Așa este și cazul proiectelor pe care vi le propunem în acest articol.

Naan Food & Drink Studio a fost amenajat de arhitecții de la Delta Studio și pe lângă meniul ce cuprinde feluri de mâncare din bucătăria internațională, veți găsi și o colecție de vinuri recomandate de maestrul somelier Ovidiu Olteanu.

Divan Express este noua formă a restaurantului Divan din Centrul Vechi. Elementele decorative inițiale gândite de Cristian Corvin au fost păstrate, s-au schimbat însă conceptul (acum este Express) și meniul, bazat pe preparate cu arome orientale, de luat la pachet.

FruFru a deschis de curând două magazine, mai prietenoase și mai colorate ca niciodată. Conceptul amenajării lui Agnes Lukacs este o grădină urbană, unde elementele geometrice, culoarea și plante vii -ce compun grădina urbană, rezultat al colaborarii cu arhitectul peisagist Dan Rusănescu- par o prelungire firească a meniului natural și sănătos propus de FruFru.

Social 1 are o poveste ce poate trezi nostalgii. Se află pe locul unde înainte începea Bulevardul Victoria Socialismului, iar arhitecții de la Pick Two au ales să păstreze și să pună în valoare o serie de elemente originale la interior. În meniu veți găsi un mix de rețete din marile bucătării ale lumii, ce urmăresc preferințele publicului contemporan.

2 Iulie 2015 | DeDesign.tv

INSIDE World Festival of Interiors 2015: Proiectele finaliste

Proiect: library@orchard, Singapore. Birou: New Space Architects Pte Ltd. Categorie: Civic, Culture & transport.
Proiect: Vivarium, Bangkok. Birou: Hyphotesis. Categoria: Bars & Restaurants.
Proiect: Unlimited Boundary, Infinite Vision, Hangzhou. Birou: KLID. Categorie: Creative Re-use.
Proiect: Ward Village Information Center and Sales Gallery, Honolulu. Birou: Woods Bagot. Categorie: Display.
Proiect: Melbourne School of Design, The University of Melbourne. Birou: John Warlde Architects & NADAAA. Categorie: Health & Education.
Proiect: Medibank Workplace, Melbourne. Birou: Hassell. Categorie: Offices.
Proiect: Hotel, Canberra. Birou: March Studio. Categorie: Hotels.
Proiect: Little White House, Londra. Birou: Stiff & Trevillion. Categorie: Residential.
Proiect: KKi Sweets and the Little Drom Store, Singapore. Birou: Produce.Workshop Pte Ltd. Categorie: Retail.

INSIDE World Festival of Interiors 2015, cel mai important eveniment ce premiază designul de interior și care se desfășoară în același timp cu World Architecture Festival, a anunțat proiectele finaliste.

INSIDE World Festival of Interiors 2015, care a adunat în acest an peste 50 de proiecte din 16 țări, este un adevărat reper pentru cei interesați de noutățile absolute în materie de design interior.

Cele nouă categorii sunt: Bars & Restaurants, Civic, Culture & Transport, Creative Re-use, Display, Health & Education, Hotels, Offices, Residential, Retail.

Între 4 – 6 noiembrie, în Singapore, finaliștii vor veni în persoană pentru a-și prezenta proiectele în fața juriului și tot atunci vom afla și marii câștigători.

24 Iunie 2015 | DeDesign.tv